Drugarica Fren Drešer napala kapitalizam i pozvala na generalni štrajk

Glumica Fren Drešer (eng. Fran Drescher) je napala kapitalizam i dala podršku „generalnom štrajku“  tokom vanredne situacije uzrokovane korona virusom.

Bivša zvijezda serije „Dadilja“ se u utorak na Tviteru složila sa drugim korisnikom tvitera koji je napao „bogate vlasnike kapitala“ koji  iskorištavaju radnu snagu.

„Naravno da bogati vlasnici kapitala žele da se radnici vrate na posao. Bogataši imaju pristup testovima i liječenju. Njima neće ostati ogroman dug nakon liječenja ako se razbole. Radnci se tretiraju kao žrtvena jagnjad. Smatram da je vrijeme za generalni štrajk“, napisao je korisnik Tvitera.

„Slažem se“, odgovorila je Drešer nakon što je podijelila izvorni tvit. „Kapitalizam je postao nova riječ za elitu vladajuće klase! Kada profit radi na štetu svih stvari koje imaju pravu vrijednost, onda imamo problem!“

Kasnije se složila sa drugim korisnikom Tvitera koji je rekao da nije socijalista, ali je rekao da profit treba da bude što manji da bi resursi bili dostupni.

„Da, kada vam ljubaznost i saosjećanje postanu kompas, onda vam nije potrebno da se zovete socijalistom ili kapitalistom. Prosto treba da uradite pravu stvar! To je zlatno pravilo“, napisala je Drešer.

Zvijezda „Zaduženih“ je već dugo kritična prema kapitalizmu na društvenim mrežama. U intervjuu za „Vulture“ 2017. godine čak je sebe nazvala antikapitalistkinjom.

Nakon drugarice Britni Spirs, ovo je drugi primjer u kritike kapitalizma od strane holivudskih zvijezda u ovoj sedmici.