Kadrovi KPI maoističke razmijenili vatru sa policijom okruga u Malkangiriju

Malkangiri: Okružna policija i komandosi su u šumskom području Bondapade i Sambalpura imali sukob sa KPI maoističkom. Iako je došlo do razmjene vatre, nije bilo žrtava ni na jednoj strani.

Policija je nakon dojave krenula u akciju pročešljavanja područja zajedno sa komandosima i jedinicom za posebne operacije. Dobili su informaciju o lokaciji kampa sa bar 20-30 naoružanih pobunjenika.

Dok su se jedinice približavale mjestu kampa, maoisti su na njih otvorili vatru, a policija je uzvratila. Međutim, Naksaliti su pobjegli koristeći mračan, pošumljen i brdovit teren.

Viši policijski inspektor je, govoreći o operaciji čišćenja područja, rekao: “Dva dana prije operacije doobili smo informacije da grupa pobunjenika kampuje na brdu Mudulipada, a glavni cilj im je je da poremete razvojne aktivnosti i da uznemiravaju seljake. Radi toga smo sproveli operaciju čišćenja zajedno sa komandosima i jedinicom za posebne operacije.”

Nije bilo žrtava ni na jednoj strani. Snage bezbjednosti su tom prilikom zaplijenile uniforme Naksalita, kao i deke i posuđe. Nije pronađena municija ni oružje.

Izvor: https://www.ommcomnews.com/odisha-news/odisha-exchange-of-fire-between-security-forces-maoists-in-malkangiri